Start van hoofdcontent

Stad

nl

Domper voor huurders verzakte woningen in West: verhuurder gaat in hoger beroep

11 augustus 2023, 12.30 uur · Aangepast 11 augustus 2023, 13.25 uur
Door AT5 · Foto: AT5

Rappange is nog niet klaar met de verzakte woningen aan de Admiraal de Ruijterweg in West. De rechtbank zette begin mei een streep door de plannen voor een sloopkogel, maar de verhuurder gaat nu tegen die uitspraak in hoger beroep. 

Allebei de huursters die een zaak tegen Rappange hadden aangespannen kregen in mei van de rechtbank gelijk. De woningen moesten niet worden gesloopt, maar er moet juist een nieuwe fundering én renovatie van de panden plaatsvinden. Rappange gaat tegen beide uitspraken nu in hoger beroep. 

AT5

De zaak, die al sinds 2021 loopt, krijgt daarmee nog een staartje. Dat Rappange in hoger beroep zou gaan werd wel enigszins verwachten, maar toch is het voor de huursters een domper. Zij hoopten juist dat de werkzaamheden snel zouden beginnen, met het hoger beroep is teruggaan naar hun woning weer uitgesteld. "Zo zonde dat ze de panden langer laten verloederen en dat in tijden van hoge woningnood", reageert Fleur Welter op het hoger beroep tegen AT5. Op 12 september dient het beroep voor het gerechtshof.

Rechtbank gaf huurders gelijk

De panden zijn zo verzakt dat de huurders van de woningen weg moesten vanwege instortingsgevaar. Waar er werd gehoopt op herstel, kwam de verhuurder met het bericht dat de contracten zouden worden ontbonden omdat het niet meer kon worden hersteld. Op dezelfde plek zouden dan wel nieuwbouwappartementen komen, maar de oude bewoners zeggen zo'n luxe flat niet te kunnen betalen. Dus zagen zij nog maar één optie: de stap naar de rechter

AT5

De rechter kon begrijpen dat de eigenaar de voorkeur zou willen geven aan het 'economisch voordeliger en duurzamer alternatief', maar zou daarbij de wettelijke bescherming die huurders hebben vergeten. Er werd geoordeeld dat de werkzaamheden binnen twee weken moesten beginnen of dat er anders een dwangsom van 500 euro per dag zou volgen. 

Rappange was vandaag niet beschikbaar voor een reactie op het het hoger beroep. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938