Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meer treinen naar Rotterdam, minder naar Almere

14 augustus 2023, 20.31 uur · Aangepast 14 augustus 2023, 20.59 uur · Door AT5

De NS rijdt volgend jaar met meer treinen tussen het Centraal Station en Rotterdam en Den Haag. Ook komt de rechtstreekse Intercity Direct over de hogesnelheidslijn naar Breda terug. Wel gaat het aantal sprinters naar Almere Oostvaarders omlaag en wordt treinreizen nog duurder. 

AT5 / Luuk Koenen

De nieuwe dienstregeling is vandaag door de NS gepresenteerd. In het weekend gaan er vijf Intercity Direct-treinen rijden tussen het Centraal Station en Rotterdam, in plaats van drie. Daarnaast rijden er volgend jaar in daluren vier Intercity’s per uur (in plaats van twee per uur) naar Den Haag. Het aantal Sprinters tijdens daluren naar Almere Oostvaarders gaat juist van vier naar twee per uur. 

Vandaag herhaalde de NS ook het voornemen om reizigers in de spits meer te laten betalen. Het vervoerbedrijf zegt reizigers te willen spreiden 'om de maatschappelijke kosten van de spits te beperken'. Daar moet nog wel toestemming voor gegeven worden door onder meer de Tweede Kamer. De NS heeft wel al toestemming gekregen om de prijs van treinkaartjes twee keer met 3,5 procent te verhogen. 

De veranderingen in de dienstregeling van 2024:

NS

Verder meldde de NS vandaag dat het aantal treinen naar Brussel vanaf 2025 omhoog gaat en de reistijd van dat traject korter wordt.  In 2025 moeten er ook veel meer treinen rijden vanaf Schiphol.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938