Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tientallen foutgeparkeerde fietsen bij Centraal: "Nieuwe stalling niet makkelijk te vinden"

9 september 2023, 20.24 uur · Door AT5

Fietsen die fout staan geparkeerd worden door handhaving verwijderd, dat geldt ook voor de tientallen fietsen die naast de pont bij het Centraal Station staan geparkeerd. Vanmiddag werden de fietsers al gewaarschuwd met een bonnetje, maar deze avond worden de foutgeparkeerde fietsen definitief weggehaald. "Ik ben net op tijd, gelukkig", vertelde een fietseigenaar vanmiddag tegen AT5

AT5

Nu de oude vertrouwde fietsflat bij Centraal Station sinds eind januari dicht is, zijn fietseigenaren genoodzaakt hun fietsen in de ondergrondse fietsenstallingen bij CS te stallen. Toch blijkt dat voor veel (Amsterdamse) fietseigenaren niet vanzelfsprekend. 

Dat bleek vandaag weer toen er tientallen fietsen fout geparkeerd stonden bij de pont richting Buiksloterweg. Een vrouw kwam deze middag tijdens de uitdeelronde van de waarschuwingsbonnen nog net op tijd aangerend. "Ik heb hem laatst al moeten ophalen van het fietsdepot, dus ik ben ook heel blij dat hij niet weer opnieuw is weggehaald", vertelt zij. 

Quote

"Ik weet dat het niet mag, maar de nieuwe fietsenparkeerplaats vond ik heel lastig te vinden"

Fietseigenaar

En of iedereen het fout parkeren ook bewust doet? "Ik weet dat het niet mag, maar de nieuwe fietsenparkeerplaats vond ik heel lastig te vinden gisteren en ik had haast, ik moest de trein halen", legt de vrouw uit.

In april dit jaar kwam naar buiten dat de bezetting van de ondergrondse fietsenstallingen bij CS 'relatief laag' was. Wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) liet toen in een brief aan gemeenteraadsleden weten: "De huidige bezettingcijfers van de nieuwe stallingen zijn relatief laat (circa 50% in de Stationplein-stalling en cirac 35% in de IJboulevard-stalling, in de piek)."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938