Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Directievoorzitter Ymere: "Onorthodoxe maatregelen nodig tegen explosies"

16 september 2023, 17.26 uur · Aangepast 18 september 2023, 08.32 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Erik Gerritsen, voorzitter van de directieraad van woningcorporatie Ymere, wil met onder meer andere woningcorporaties nadenken over manieren om het grote aantal explosies in de stad een halt toe te roepen. Hij spreekt op Twitter zelfs van 'onorthodoxe maatregelen'.

Gerritsen reageert op een bericht van VVD-fractievoorzitter Claire Martens. Zij noemt de stijging van het aantal explosies zorgwekkend en vindt dat er in de Stopera te weinig aandacht voor is. 

"Ik zou beginnen met een rondetafelgesprek met alle betrokkenen waaronder woningcorporaties om te brainstormen over onorthodoxe maatregelen", schrijft de bestuursvoorzitter van Ymere. "Want dit loopt inderdaad de financiële spuigaten uit en is onveilig voor onze huurders. Ik help graag mee organiseren."

Quote

"Dit loopt de financiële spuigaten uit en is onveilig voor onze huurders"

Erik Gerritsen - Ymere

Martens zegt tegen Gerritsen dat ze het een goed idee vindt. Ze heeft hem daarom een privébericht gestuurd. Ook zegt ze het onderwerp samen met PvdA-raadslid Fatihya Abdi op de agenda te blijven zetten.

Gisteravond en vannacht ging het zelfs om vier explosies. Regelmatig wordt er zwaar vuurwerk gebruikt en ook zijn woningen soms meerdere keren het doelwit. De gemeente zet in sommige gevallen cameratoezicht in, maar het lukt de politie zelden om verdachten op te pakken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938