Start van hoofdcontent

Stad

nl

Omstander geraakt bij schietpartij voor Club Air

18 september 2023, 13.55 uur · Door AT5

Op straat voor de deur van Club Air in de Amstelstraat zijn vannacht schoten gelost. Een omstander werd daarbij geraakt. Agenten wisten de schutter, een man, meteen aan te houden. Clubgangers die op het tijdstip nog aanwezig waren, moesten de club vervolgens verlaten. 

Rond 03.20 uur loste de man de schoten voor de club. Vooraf vond er een ruzie tussen twee mannen plaats op straat. De verdachte ging daarna weg en kwam later terug met het vuurwapen. Toen hij de schoten loste werd een omstander geraakt. Hij raakte lichtgewond en kon ter plekke worden behandeld. De verdachte werd vervolgens vastgehouden door omstanders en de beveiligers van de club, toegesnelde agenten konden de man meteen aanhouden. 

Na een overleg tussen de politie en de nachtclub werd er besloten dat de deuren van de club zouden sluiten. De aanwezige feestgangers moesten, iets eerder dan de originele sluitingstijd, de club daarom verlaten. 

De recherche heeft onderzoek gedaan in de straat en heeft meerdere getuigen gesproken, wel zijn zij nog op zoek naar beeldmateriaal van de ruzie die voorafging aan het schietincident. Mensen met beelden van de ruzie, zowel zelf gemaakt als eventueel op beveiligingscamera's, worden gevraagd om de beelden te delen.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938