Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Damsko aflevering 13: thuiswerkend pionieren

18 september 2023, 10.35 uur · Aangepast 18 september 2023, 18.30 uur · Door AT5

Een rapper van 13 jaar, een gepensioneerde huisarts, een Tunesiër en een groene Canta. Aflevering 13 van Damsko is weer een bonte verzameling aan verhalen, deze keer over pionieren en ondernemen.

AT5

Dharan Rimal (13) staat deze week in de spot. Hij heeft, jong als hij is, al een rap-carrière. Hiphop is Dharan met de paplepel ingegoten door zijn vader. Nu heeft hij al meerdere nummers op zijn naam staan en werkt hij samen met een professionele producer. Zijn teksten gaan volgens Dharan over serieuze dingen, maar soms wil hij ook gewoon een feestje bouwen.

Miniserie ‘Heen en Weer’ laat deze keer zien dat de groene Canta’s van stichting Heen en Weer Centrum ook gebruikt kunnen worden voor iets simpels als een paar boodschappen. En passant leren we klant Anna kennen die met haar woningruil een lot uit de loterij heeft, ze verruilde haar woning in noord voor een met een prachtig uitzicht op de Amstel.

Op ‘De Kaart’ wordt Tunesië ingekleurd door ras-amsterdammer Mohsen. Hij mist niets van zijn geboorteplek, hoewel hij er wel graag over verteld. 

En vanuit de bouwmarkt rijdt Damsko deze keer mee met gepensioneerd huisarts Ivo. Hij besteedt zijn nieuwe vrije tijd door zijn kinderen te helpen met allerhande klusjes.

Alle afleveringen van Damsko zijn hier terug te zien. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938