Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drie explosies in één nacht: onder meer ruiten van kapperszaak aan diggelen

20 september 2023, 07.15 uur · Aangepast 20 september 2023, 14.08 uur · Door AT5

Een behoorlijke ravage bij een kapperszaak aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Nieuw-West: een explosie rond 3.00 uur 's nachts heeft bijna alle ruiten doen sneuvelen. Ruim een uur later was er ook in de Jacques Veltmanstraat een ontploffing. Kort daarna gebeurde op het Holendrechtplein in Zuidoost hetzelfde. Volgens de politie hebben de knallen waarschijnlijk niets met elkaar te maken.

Bij de kapperszaak in Slotermeer aan de Burgemeester de Vlugtlaan ligt veel glas en puin: meerdere ruiten van de zaak liggen aan diggelen en ook een aantal letters op de gevel zit los. De politie spreekt van een behoorlijke ravage. Specialisten van de politie onderzoeken het incident. De omgeving van de zaak is afgezet.

Om 4.10 uur kwam er een melding binnen van een explosie in de Jacques Veltmanstraat in Slotervaart. Een buurtbewoner zou de politie hebben horen zeggen dat er 'iets op het raam was geplakt' - dat raam zou ook kapot zijn gesprongen.

Kort daarna was er ook een explosie bij een grand café op het Holendrechtplein in Zuidoost. Hiervoor werden de hulpdiensten rond 4.30 uur gealarmeerd.

Elfde in week tijd

De explosie is alweer de elfde in een week tijd in de stad. Op 14 september werd er twee keer in één dag een brandbom gegooid naar dezelfde woning aan de Charlotte Brontéstraat in Zuidoost. Op 15 september vonden er in de avond drie explosies plaats: op de Eef Kamerbeekstraat, het Vijgepeerpad en de Galjootstraat.

Zaterdag ging er een explosief af aan de Egoli in Zuidoost, zondag raakte een portiek beschadigd door een explosie aan de Henri Dunantstraat in Nieuw-West.

Afgelopen ging er tot drie keer toe een explosief af. Rond 4.45 uur was een portiek aan de Haspelsstraat in Slotermeer doelwit. 's Avonds was het binnen een uur tijd twee keer raak. Dit keer bij een woning aan de 's-Gravendijkdreef in Zuidoost en bij een woning aan de Herensingel in Weesp.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938