Start van hoofdcontent

Damsko

nl

Damsko aflevering 14: boeketten & wastafels

25 september 2023, 18.30 uur · Door Waldy van Geenen

Van een bekende scheikundige tot een bekende bloemenvrouw en van Griekenland tot de VS, aflevering 14 van Damsko is er een van uitersten. 

AT5

Renate van de bloemenstand op de Dappermarkt staat deze week in de spot. Al ruim veertig jaar werkt ze in de stand, ze begon toen ze 14 jaar oud was. Omdat de Belastingdienst destijds verhaal kwam halen, legde haar vader uit dat ze simpelweg niet naar school wilde, en dat hij haar iets moest laten doen.

In de vierde episode van miniserie ‘Heen en Weer’ volgen we klant dr. André Klukhuhn naar de boekenhandel en het café. Hij is als scheikundige en filosoof een bekende in de academische wereld, maar hoort er naar eigen zeggen - nu hij op leeftijd is - niet meer bij.

De Griekse Yannis kan niet zo goed wennen in Amsterdam. Hij is warmer weer gewend, en mist het eten uit zijn eigen land. De vele Griekse restaurants doen het niet voor hem. Hun gerechten missen de smaak van huisgemaakte gerechten vindt hij.

En Kevin Miller uit de VS is aan het klussen aan zijn wastafels in het toilet. Hij krijgt echter het laatste schroefje niet vast en staat nu voor een dilemma: proberen een derde wastafelsleutel te bestellen of een loodgieter inhuren voor het aandraaien van één schroef.

Alle afleveringen van Damsko zijn hier terug te zien. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938