Start van hoofdcontent

Damsko

nl

Damsko aflevering 15: boeken, boeken en boeken

2 oktober 2023, 18.30 uur · Aangepast 2 oktober 2023, 20.30 uur · Door AT5

In aflevering 15 van Damsko raken we de weg kwijt tussen de boeken en proberen we onze weg te vinden in deze complexe moderne tijden.

AT5

Hans Tulleners is een zelf uitgeroepen 'binnenstadbewaker' en fervent boekenverzamelaar. Deze week staat hij in de spotlight. Zijn eigen Amsterdamse bibliotheek in huis telt maar liefst 16.000 boeken. Overal waar je kijkt liggen boeken, opgestapeld naast de wc, in dozen naar het bed, en zelfs in de keuken. Tulleners kan er kort over zijn: "Ik houd gewoon van boeken." 

In de miniserie 'Heen en Weer' leren we Canta-chauffeur Karin beter kennen, en komen we achter haar reden om zich vrijwillig voor het goede doel in te zetten. Ook ontmoeten we een van de grondleggers van Heen en Weer, Titia van Grol. Zij begon de stichting in de Rivierenbuurt.

De Schotse Liam brengt eigenhandig een nieuwe grens aan op ‘De Kaart’. Hij wil liever niet het hele Verenigd Koninkrijk inkleuren, maar alleen zijn eigen Schotland. Verrassend genoeg leert hij ons dat er in Amsterdam best een grote Schotse community is.

En vanaf de bouwmarkt rijden we mee naar huis met Jonell, zij is haar nieuwe appartement aan het schilderen. In stilte, want haar moeder Ligia helpt mee en die is niet gediend van haar muziekkeuze. Zoals met veel dingen prefereert zij vroegere tijden. 

Alle afleveringen van Damsko zijn hier terug te zien. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938