Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

OM: organisatie Anouar T. deed voorverkenningen en regelde auto's voor moord Derk Wiersum

6 oktober 2023, 18.51 uur · Aangepast 10 oktober 2023, 08.50 uur · Door Niels van Steijn

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Anouar T. en Sezer B. voor medeplichtigheid aan de moord op advocaat Derk Wiersum. De advocaat werd vier jaar geleden voor zijn woning in Buitenveldert doodgeschoten. Het hof veroordeelde de uitvoerders van de moord begin dit jaar tot 30 jaar cel. Justitie heeft nu haar zinnen gezet op de organisatie achter de moord, waarover een neef van Ridouan Taghi de leiding zou hebben. 

AT5

"Het Openbaar Ministerie vindt het heel belangrijk dat naast diegene die de moord hebben uitgevoerd, ook juist de personen die de informatie hebben verzameld, voorverkenningen hebben gedaan, en ervoor hebben gezorgd dat de twee schutters de moord konden plegen, uiteindelijk ook verantwoording af moeten leggen", vertelde persofficier Mara van den Berg vandaag. 

'Voorverkenningen'

In de ogen van het OM waren het Anouar T. en Sezer B. die deze rol hebben vervuld. T. zou voorverkenningen bij de woning en het kantoor van Wiersum hebben gedaan. Daarnaast zou hij voertuigen hebben geregeld die met valse kentekenplaten waren voorzien.  

Advocaat Derk Wiersum werd zo'n vier jaar geleden doodgeschoten bij zijn woning in Buitenveldert. Op dat moment was hij de advocaat van de kroongetuige in het Marengoproces, waarin Ridouan Taghi hoofdverdachte is. 

'Diefstal van voertuigen en voorverkenningen'

De organisatie waar T. de leiding over zou hebben houdt zich volgens justitie bezig met de diefstal van voertuigen, voorbereiding van moord, uitvoering van moord en zware mishandeling. De andere acht verdachten die vandaag op één na allemaal aanwezig waren zouden zich in verschillende samenstellingen bezig houden met deze activiteiten. 

Bas Janssen, de Limburgse advocaat van Anouar T., liet vanmiddag weten dat zijn cliënt elke vorm van betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum ontkent. In totaal staan er tien zittingsdagen gepland, maandag gaat de zaak verder.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938