Start van hoofdcontent

Stad

nl

Cameratoezicht op en rondom Johan Huizingalaan na twee explosies

26 oktober 2023, 17.19 uur · Aangepast 26 oktober 2023, 17.57 uur · Door AT5

Rondom de Johan Huizingalaan in Nieuw-West worden per direct camera's geplaatst. Dit naar aanleiding van meerdere explosies in de straat en de onrust die hierdoor in de buurt is ontstaan. Het cameratoezicht blijft tot zeker 24 november van kracht.

Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Op 9 augustus en 20 oktober dit jaar vonden er explosies plaats bij een sportcentrum aan de Johan Huizingalaan. Door de eerste explosie ontstond er flinke schade. Zo sprongen de ramen en beschadigde de ingang van het gebouw. 

Elf dagen later vond er opnieuw een explosie plaats bij het sportcentrum. Een explosief ging toen om 03.20 uur af. Er vielen geen gewonden, maar een groot deel van de ruiten sneuvelden wel. In 2020 werd hetzelfde gebouw ook beschoten

Op 29 september werd er ook een slijterij aan de Johan Huizinglaan overvallen. Daarbij werd een medewerker door een man met een onbekend wapen bedreigd. 

Maatregelen

Volgens de gemeente voelen omwonenden zich sinds de explosies onveilig in de buurt. Al eerder voerde de gemeente gesprekken met de buurtbewoners om de onrust te peilen. Ook werd er vanuit de gemeente (slachtoffer)hulp aangeboden en trof de huurder van het pand al verschillende veiligheidsmaatregelen.

Het plaatsen van de camera's is 'een aanvulling op de bestaande maatregelen noodzakelijk ter handhaving van de openbare orde'. 

Plattegrond cameratoezicht Johan Huizingalaan - Gemeente Amsterdam

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938