Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog maandenlang geen trams over Berlagebrug omdat op maat gemaakt spoor niet past

1 november 2023, 17.10 uur · Door AT5

Hoewel de Berlagebrug na een flinke opknapbeurt op 10 november voor verkeer weer open gaat, zal het nog tot ergens volgend jaar duren voordat er weer trams over de brug in Oost kunnen rijden. Dat zei wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) vanmiddag tijdens een vergadering in de Stopera.

AT5

Volgens Van der Horst blijkt het 'op maat gemaakte tramspoor niet te passen'. Hoe dat kan gebeuren wordt onderzocht. Auto's en bussen kunnen vanaf 10 november dus weer over de brug heen, maar de tram pas ergens in 2024.

De brug, die de stadsdelen Zuid en Oost verbindt, is sinds 24 juli van dit jaar afgesloten vanwege de aanleg van een nieuw beweegbaar brugdek en een nieuw binnenwerk. Er ligt wel een hulpbrug voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er bij de renovatie van een brug in de stad iets fout gaat met het tramspoor. De opening van Brug 149, beter bekend als 'de Bullebak', moest afgelopen zomer worden uitgesteld toen na een jarenlange renovatie bij een test een gedeelte van het spoor verboog.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938