Start van hoofdcontent

Stad

nl

Storm Ciarán bereikt Amsterdam begin middag: zeer zware windstoten

2 november 2023, 07.43 uur · Aangepast 2 november 2023, 13.25 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio

Storm Ciarán bereikt Amsterdam aan het begin van de middag. Dat heeft het KNMI vanmorgen laten weten. Vanaf het einde van de ochtend begint het in Zeeland. Daar staat code oranje uit vanwege zeer zware windstoten van 100-110 km/u. Dit weer komt dan onze kant op. En dat betekent dan in Noord-Holland code oranje. Het weerinstituut laat weten dat het vooral aan de kust tekeer zal gaan, maar de waarschuwing geldt voor de hele provincie. 

Vanavond neemt de wind van het zuiden uit geleidelijk af en geldt er code geel voor windstoten van 80-100 km/u. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.

Halverwege de ochtend is het nog code geel voor zware windstoten van 75-90 km/u, met name in de westelijke helft van het land. In de loop van vanavond neemt de wind af en zullen de zware windstoten geleidelijk verdwijnen, in het noordwestelijk kustgebied houden de zware windstoten echter aan tot vrijdagochtend.

Verkeer en buitenactiviteiten kunnen van de zware windstoten hinder ondervinden. Meer informatie over de kleurcodes kun je hier lezen.

Daniel Rommens - AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938