Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oppositiepartijen vragen spoeddebat aan na nieuws over meer incidenten Weesperknip

5 november 2023, 10.19 uur · Aangepast 5 november 2023, 11.10 uur · Door AT5

Nadat deze week bekend werd dat er met de knip op de Weesperstraat meer incidenten met de hulpdiensten hebben plaatsgevonden dan werd aangenomen, hebben raadsleden uit de oppositie een spoeddebat aangevraagd. 

Hoewel verkeerswethouder Van der Horst (D66) lang volhield dat er nauwelijks signalen waren binnengekomen dat hulpdiensten last ondervonden van de afsluiting van de Weesperstraat, blijkt uit een Woo-verzoek van AT5 dat dat wel degelijk het geval was.

Zo stond er een dag na het ingaan van de proef een ambulance die met spoed onderweg was van Noord naar het OLVG Oost stil op de Weesperstraat. Een week later bleken auto's van officieren van dienst van de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) geweigerd te worden.

'Doen alsof'

Om wethouder Melanie van der Horst aan de tand te voelen hebben raadsleden van VVD, JA21, Forum, Denk, Volt en CDA nu een spoeddebat aangevraagd. "Vertrouwen in het bestuur is essentieel in een democratie", twittert initiatiefnemer Daan Wijnants. "Daarom moet helder worden waarom de wethouder deed alsof zij meldingen van hulpdiensten over vertraging bij de Weesperknip niet kón weten."

Tijdens de proef met de knip vroegen raadsleden tot drie keer toe een spoeddebat aan. Daarnaast overleefde wethouder Van der Horst een motie van afkeuring, toen voor het eerst bekend werd dat hulpdiensten zorgen hadden geuit over de langere aanrijtijden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938