Start van hoofdcontent

Stad

nl

Instituut slavernijverleden: ''Pleiten van PVV voor intrekken excuses roept zorgen op"

24 november 2023, 17.04 uur · Door AT5

Het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) maakt zich zorgen nu de PVV de grootste partij in de Tweede Kamer is geworden. "Laten we niet weer 13 jaar terug in de tijd stappen", schrijft de organisatie op Instagram.

De kransen in het Oosterpark tijdens Keti Koti 2020

In het verkiezingsprogramma van de PVV is te lezen dat de partij de door de koning aangeboden excuses voor het slavernijverleden en de politionele acties worden ingetrokken. Daarnaast wil de partij af van cultuursubsidies. "Deze standpunten roepen zorgen op bij ons", schrijft het NiNsee vandaag.

"Er zijn hoopvolle en goede stappen gezet in het emancipatie- en acceptatie proces van de verschillende gemeenschappen in Nederland", zegt bestuursvoorziter Linda Nooitmeer. "Laten we daarom niet weer dertien jaar terug in de tijd stappen, maar juist schouder aan schouder invulling geven aan de toekomst van dit mooie land."

Ondanks de zorgen hoopt het Ninsee alsnog dat er de komende jaren samengewerkt kan worden met het nieuwe kabinet. "Het instituut benadrukt in lijn met de eigen standpunten over het slavernijverleden juist het belang van een constructieve dialoog en een samenwerking met het te vormen nieuwe kabinet. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938