Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Drukte vanwege Black Friday en Sinterklaas: gemeente zet routes af

25 november 2023, 12.39 uur · Aangepast 26 november 2023, 12.09 uur · Door AT5

De gemeente verwacht dit weekend grote drukte in de stad vanwege Black Friday en de inkopen voor Sinterklaas. Bekende 'sluiproutes' worden afgezet en verkeersregelaars op de Blauwbrug moeten zorgen voor een betere verkeersstroom. 

AT5

Dit weekend heeft een groot aantal winkels de bekende Black Friday-kortingen en doen veel mensen de inkopen voor pakjesavond. De winkels in de stad zijn voor dagjesmensen de ideale plek om de kortingen en cadeautjes te scoren en daarvoor komen velen met de auto naar de parkeergarage bij de Bijenkorf. Daardoor ontstaat vaak de beruchte Bijenkorf-file, waarin het soms vanaf de Blauwbrug - de brug bij de Stopera - tot het Damrak vast kan staan met auto's.

Maatregelen

De gemeente, ondernemers en omwonenden zijn al een tijd klaar met de file en sinds dit jaar worden er vaker maatregelen genomen om de file te voorkomen. Dit weekend worden de bekende sluiproutes om sneller bij de parkeergarage te komen, via de Jodenbreestraat, over de Halvemaansbrug en langs de andere kant van de Dam afgezet om het verkeer beter door te laten stromen. 

Als het alsnog te druk wordt verwijzen verkeersregelaars op de Blauwbrug het zoekend parkeerverkeer naar alternatieven. Daarnaast probeert de gemeente sinds Pasen bezoekers te 'verleiden' om niet met de auto richting de binnenstad te komen, maar naar een P+R bij de metrohaltes in Noord en Zuid. 

Het stadshart blijft wel bereikbaar voor inwoners, taxi's, touringcars en nood- en hulpdiensten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938