Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Nabestaanden Casper Verheijen zien uitspraak in hoger beroep 'met vertrouwen' tegemoet

30 november 2023, 11.47 uur · Aangepast 30 november 2023, 17.39 uur · Door Niels van Steijn

De nabestaanden van Casper Verheijen zien de uitspraak in hoger beroep 'met vertrouwen' tegemoet. Dat vertelde advocaat Jeroen Gunning vandaag namens de vader van de 29-jarige Casper. Het is een reactie op de strafeis die eerder vandaag bekend werd. De 29-jarige man uit Nijmegen werd begin 2022 na een ruzie doodgestoken bij de Sloterplas. Tegen de andere verdachten zijn taakstraffen van 80 en 120 uur en voorwaardelijke jeugddetentie geëist. Alle drie de verdachten werden eerder vrijgesproken door de rechtbank.

AT5 / Luuk Koenen

De twee jongens waartegen taakstraffen en voorwaardelijke jeugddetentie is geëist worden verdacht van openlijke geweldpleging. De jongen waar een jaar cel tegen werd geëist wordt doodslag toegerekend. Omdat de verdachten minderjarig zijn was de rechtszaak vandaag achter gesloten deuren. 

Dood Casper Verheijen

Het is bijna twee jaar geleden dat Casper Verheijen uit Nijmegen werd doodgestoken: hij was half januari 2022 klaar met zijn werkdag in de buurt van het Osdorpplein. Bij een coffeeshop aan de Sloterplas spraken drie jongens hem aan. Er ontstond een woordenwisseling die al snel uitliep op een vechtpartij.

Verheijen maakte een kopstootbeweging en pakte twee van de drie jongens vast. Terwijl hij zijn collega's riep, kwamen zij los uit zijn greep. Verschillende getuigen hadden het over een vechtpartij tussen de personen.

Vechtpartij

Er ontstond een situatie waarbij een van de minderjarige jongens op de grond lag, terwijl hij door Casper werd geslagen en door een collega tegen zijn hoofd werd getrapt. Op dat moment stak de verdachte Verheijen met een mes in zijn hart. Later die avond overleed hij aan zijn verwondingen. 

Vlak na de steekpartij werden drie minderjarige verdachten aangehouden. Vanwege hun leeftijd was de rechtszaak achter gesloten deuren en vervolgde het OM de jongens via het jeugdstrafrecht. Het Openbaar Ministerie eiste destijds ook al 360 dagen jeugddetentie, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. Maar de rechtbank besloot de verdachten vrij te spreken van openlijke geweldpleging. De hoofdverdachte van zestien jaar oud werd ontslagen van alle rechtsvervolging omdat hij uit zelfverdediging zou hebben gehandeld. Het Openbaar Ministerie ging daartegen in hoger beroep.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938