Start van hoofdcontent

erotisch centrum

nl

Tegenstanders steken EC in brand in Noord

18 december 2023, 23.36 uur · Aangepast 19 december 2023, 01.26 uur · Door Stefan Bunschoten

Tegenstanders van het erotisch centrum hebben vandaag op het NDSM-terrein in Noord een kleine demonstratie gehouden. Ze staken daarbij twee grote met stro gevulde kartonnen letters (een E en een C) in brand en hielden toespraken. 

Het protest was georganiseerd door bewoners van Noord. Vandaag werd bekend dat burgemeester Halsema het erotisch centrum in Zuid wil, maar toch wilden ze daartegen protesteren en hun steun betuigen aan de bewoners van Zuid. "Natuurlijk ben ik opgelucht, dat wel, maar het blijft een slecht plan."

Een lid van Bewonersvereniging De Mirandabuurt in Zuid vertelde waarom ze de locatie bij de afrit van de A10 Zuid ongeschikt vindt. "Het is op ik denk 150 meter afstand van een groot complex met statushouders en studenten. Aan de overkant wonen hele kwetsbare bejaarden, dat staat ook in stukken van het stadsdeel. Er zijn heel veel middelbare scholieren, die er bijvoorbeeld op het fietspad rijden."

Er waren zo'n dertig demonstranten aanwezig. Ze hebben er ook 'zwaar de pik in' dat het plan ondanks alle protesten van de afgelopen maanden toch doorgezet wordt. "We hebben zoveel stemmen opgehaald, en toch blijven ze ermee doorgaan. Ze luisteren niet."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938