Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie houdt zes mannen in stad aan voor ontvoering

23 december 2023, 15.52 uur · Aangepast 23 december 2023, 21.01 uur · Door AT5

Agenten hebben dinsdagavond in Amsterdam zes mannen opgepakt voor een ontvoering in Schiedam. Het slachtoffer werd een dag later pas aangetroffen. 

AT5

De ontvoerde man, die uit Maassluis komt, werd afgelopen maandag rond 17.30 in een parkeergarage in Schiedam meegenomen. De politie startte direct daarna een onderzoek. Dezelfde dag hielden agenten een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan in Tilburg.

Onderzoek

"Het onderzoek leidde dinsdagavond naar Amsterdam, waar nog zes aanhoudingen volgden", laat de politie vandaag weten. Het ging om een 24-jarige Tilburger, twee mannen van 29 en 30 jaar uit Rotterdam, een 32-jarige man uit Aalsmeer en twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 23 en 30 jaar oud.

Handhavers zagen het slachtoffer op woensdagavond pas in de gemeente Haarlemmermeer. "Hij is gecontroleerd in het ziekenhuis, en maakt het naar omstandigheden redelijk goed", meldt de politie. 

Langer vast

De zeven aangehouden verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat, op de 29-jarige Rotterdammer na, alle mannen 14 dagen langer vast blijven zitten.  De Rotterdammer blijft wel verdachte.

De politie zegt verder te gaan met het onderzoek en hoopt dat meer getuigen zich melden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938