Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax aast op ervaren Engeland-international Henderson

9 januari 2024, 16.13 uur · Aangepast 9 januari 2024, 23.55 uur · Door AT5

In de zoektocht naar een controlerende middenvelder is Ajax uitkomen bij Jordan Henderson (33). Dat schrijvenVoetbal International en de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano.

Wikimedia Commons / Kirill Venediktov

Henderson is vooral bekend van zijn periode bij Liverpool, waar hij twaalf jaar lang op het middenveld speelde. Hij was onderdeel van het team dat in 2019 de Champions League won. In 2020 pakte hij de landstitel met Liverpool, iets wat de club al 30 jaar niet was gelukt.

Afgelopen zomer maakte Henderson de overstap naar Al Ittifaq uit Saudi-Arabië, maar volgens Voetbal International wil hij na een halfjaar alweer vertrekken. De middenvelder is nog altijd onderdeel van de selectie van het Engelse elftal en hoopt deze zomer opgeroepen te worden voor het EK in Duitsland.

Concurrentie

De Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano laat weten dat Al Ittifaq nog akkoord moet gaan met een vertrek en dat er naast Ajax meerdere kapers op de kust zijn. Volgens VI zou bondscoach Gareth Southgate Henderson verteld hebben dat een overstap naar Ajax hem een grotere kans geeft op EK-deelname dan een transfer naar een laagvlieger in Engeland. 

Of Henderson ook echt naar Ajax komt, hangt volgens VI af van de raad van commissarissen, die nog groen licht moet geven voor de transfer. Trainer John van 't Schip heeft al vaker laten weten dat Ajax een verdedigende middenvelder nodig heeft en dat de ploeg op dit moment ervaring mist.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938