Start van hoofdcontent

Rechtspraak

nl

Agenten in burger betrappen man op afleveren van 5 kilo MDMA

15 januari 2024, 07.00 uur · Door AT5

Een 39-jarige man is veroordeeld tot acht maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur nadat hij afgelopen zomer door agenten in burger werd betrapt op het afleveren van 4,94 kilo MDMA.

Landelijke Eenheid

De man werd op 12 juli 2023 door de agenten in burger geobserveerd, omdat hij zenuwachtig gedrag vertoonde. Na enige tijd zagen ze de man opeens met een zwarte linnen tas recht op een bestelbusje aflopen, uit het zicht van de agenten. De man kwam vervolgens zonder tas achter de auto vandaan.

Toen ze de bestuurder van de auto vervolgens zagen wegrijden, hebben zij hun collega's in uniform ingelicht die de auto verderop staande kon houden voor een controle. In de auto is vervolgens een zwarte linnen tas met daarin in sealbags verpakte bruine kristallen aangetroffen. Uit forensisch onderzoek is komen vast te staan dat het gaat om 4,94 kilo MDMA.

100 euro per kilo

De rechtbank acht bewezen dat de man de drugs had afgeleverd, mede omdat de man zijn daad heeft bekend. Hij verklaarde dat hij voor het afleveren van de drugs 100 euro per kilo zou krijgen van iemand anders. Volgens zijn advocaat had de man het feit gepleegd omdat hij na het verliezen van zijn baan tijdens de coronaperiode in de financiële problemen was gekomen.

De raadsvrouw pleitte voor een geheel voorwaardelijke celstraf, mede omdat de man binnenkort kon beginnen met een nieuwe baan, maar daar ging de rechter niet in mee. Als de man binnen twee jaar nog eens in de fout gaat, moet hij de voorwaardelijke straf van vier maanden ook uitzitten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938