Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Discutabele 'goal' Ajax afgekeurd: 3-2 nederlaag bij Heerenveen

11 februari 2024, 15.30 uur · Aangepast 11 februari 2024, 16.57 uur · Door Milton Pus

Ajax heeft een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij sc Heerenveen. Het werd 3-2 en dat is het eerste verlies in de competitie onder John van 't Schip. In de absolute slotfase dacht Ajax gelijk te maken, maar die werd afgekeurd. Na inmenging van de VAR werd besloten dat de bal niet over de lijn was. 

AT5

In de wetenschap dat AZ op bezoek bij Almere City punten verspeelde, begon Ajax aan de uitwedstrijd tegen Heerenveen. De Amsterdammers traden aan met Carlos Forbs en Borna Sosa als vervangers van de geblesseerden Devyne Rensch en Steven Bergwijn. Op gelukkige wijze nam Heerenveen de leiding via Pelle van Amersfoort: 1-0. 

Ajax leek nog niet wakker en had geluk dat een vrije trap van Thom Haye op de lat belandde. In de fase die volgde, werden de Amsterdammers gevaarlijk via Kristian Hlynsson (bal op de lat), Kenneth Taylor (afstandsschot) en Borna Sosa (ook op de lat). Het leverde niks op en via Osame Sahraoui verdubbelde Heerenveen voor de rust de marge: 2-0. 

Eigen doelpunt

Trainer John van 't Schip wisselde in de rust de tegenvallende Forbs voor Chuba Akpom. De aanvallende intenties voor de tweede helft konden snel de prullenbak in. Na gepruts in de verdediging van Ajax schoot Van Amersfoort namelijk zijn tweede achter Ramaj: 3-0. De Amsterdammers werden nog wel in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Pawel Bochniewicz. 

Een grote kopkans voor Brian Brobbey leidde een spannend laatste kwartier in. Dat werd bevestigd door een aansluitingstreffer voor Akpom: 3-2. Ajax leek in de absolute slotfase dus gelijk te maken. Terwijl iedereen leek te zien dat de bal echt over de lijn was, oordeelde de VAR anders. Geen goal en dus geen gelijkspel.

 

De bal lijkt over de lijn, maar niet helemaal volgens de VAR - Screenshot tv
Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Sosa; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Forbs (Akpom/46)

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938