Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Vermoedelijke schutter van moord op rapper Bigidagoe aangehouden in Parijs

28 februari 2024, 13.59 uur · Aangepast 28 februari 2024, 22.05 uur · Door AT5

In Parijs heeft de Franse politie een 20-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij op Danzel Silos, beter bekend als de rapper Bigidagoe. De jonge Amsterdammer zit nu vast in Parijs en zal binnenkort worden overgeleverd aan Nederland. 

AT5

Het rechercheteam kreeg zicht op de verdachte die vanuit Parijs naar Cayenne (Frans-Guyana) wilde vluchten. Toen de verdachte woensdagochtend wilde inchecken op de luchthaven van Parijs, Charles de Gaulle, werd hij door de grensbewaking aangehouden. De verdachte zit vast en zal worden overgeleverd aan het parket Amsterdam. De familie van Silos is op de hoogte gebracht van de aanhouding in Parijs.

Rhoneweg

De Amsterdamse rapper werd in de nacht van zaterdag op zondag neergeschoten na een feest op de Rhoneweg vlak bij station Sloterdijk. De 26-jarige Silos kwam daarbij om het leven. Silos was daar met vrienden naar een feest geweest in een partycentrum, toen hij wilde vertrekken vanaf een parkeerterrein iets verderop werd hij door een schutter onder vuur genomen. 

De politie liet gisteren weten het doodschieten van Bigidagoe mogelijk het gevolg zou zijn van een conflict in het criminele milieu of een conflict met een rivaliserende rapgroep. Bigidagoe was zelf lid van de omstreden rapformatie Zone 6, waar ook JoeyAK lid van is. De twee waren beide verdacht in een ontvoeringszaak van rapper Kobus L. Silos werd in 2020 al eens neergeschoten, maar hij overleefde die schietpartij.

Inter Visual Studio

Drie explosies

De politie vermoedt daarnaast dat de drie explosies van vannacht bij woningen in Noord, Oost en Zuidoost te maken hebben met de dodelijke schietpartij. Bij twee van de drie explosies stond het woord 'war' op de gevel geschreven. 

Alle drie de panden raakten beschadigd door de knallen. Woningcorporatie Stadgenoot liet eerder vandaag weten dat de gevel van het pand aan de Populierenweg is ontzet. Zes woningen moesten daarom worden ontruimd en de bewoners kunnen niet op korte termijn terug naar huis. Stadgenoot zoekt passende woonruimte voor de bewoners, tot die tijd verblijven zij in een hotel. Hoelang de woningen leeg blijven is nog onduidelijk, de schade wordt nog altijd in kaart gebracht. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938