Start van hoofdcontent

Damsko

nl

Damsko aflevering 27: fashion en aandacht

4 maart 2024, 18.30 uur · Aangepast 5 maart 2024, 09.59 uur · Door Waldy van Geenen

Jeugdtrauma’s, handlezen, wiet en gordijnroedes. Het loopt weer behoorlijk uiteen in de nieuwe aflevering van Damsko, het programma van AT5 voor je wekelijkse dosis ‘mensen kijken’.

AT5

Diana Gambier is deze keer de persoon in De Spot. Zij heeft haar eigen Vegan Surinaams restaurant ‘The Old Soul’. Het concept is in de Surinaamse gemeenschap een uitzondering, want Surinamers eten doorgaans veel vlees. Maar Diana is ervan overtuigd dat elke traditioneel gerecht omgezet kan worden in een vegan variant. Ongeacht wat critici uit de gemeenschap daarvan denken.

In de miniserie ‘Kronieken van Rob’ neemt Rob ons mee de hort op. Hij rijdt vaak met zijn elektrische chopper door de stad, en krijgt door zijn opvallende verschijning veel aandacht van voorbijgangers. Iets dat hij nodig zegt te hebben. Om zijn reputatie als excentriekeling hoog te houden heeft Rob een kamer vol met cowboykleding, bontjassen en hoeden. Hij geeft ons een kijkje achter de schermen. 

AT5

In de rubriek ‘De Kaart’ mag de Roemeense Bianca haar land inkleuren. Ze zit er alleen niet op te wachten snel terug te gaan naar Roemenië. Het land gaat volgens haar gebukt onder corruptie. Ook wil ze niet echt in Amsterdam blijven, want ze heeft niet zulke leuke ervaringen met Nederlanders.

En bij de bouwmarkt pikt Damsko deze keer Willy op, voor een Klein Onderhoud. Zij legt de laatste hand aan haar tuinschuurtje, ter nagedachtenis aan haar pas overleden vader. Hij was een fervent klusser en zij probeert nu in zijn geest de traditie voort te zetten. 

Alle afleveringen van Damsko zijn hier terug te zien.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938