Start van hoofdcontent

Zuid

nl

Buitenveldert wil met meidenteams terug naar de top: "Net onder Ajax zitten"

11 maart 2024, 14.48 uur · Door Bente Kuijpers & Sam Goutbeek

Buitenveldert wil met de meidentak weer terug naar de top. Om die te bereiken organiseert de club trainingen om talent te werven. Buitenveldert was altijd de club met de meeste en beste meidenvoetballers van Amsterdam. Op het hoogtepunt, voor corona, speelden er rond de vijfhonderd meiden. Trainer Jerry Arens: "Nu proberen we de beste meiden weer zoveel mogelijk onze kant op te krijgen.'' 

Op het veld, randje Zuidas, zijn de talenten bezig met een stevige warming-up. AT5 kijkt een middag mee bij de talententraining. De meiden oefenen met passen en trappen, trainen op techniek en spelen aan het eind een grote partij. Veel jonge talenten dromen van een carrière: "uiteindelijk wil ik prof worden, natuurlijk."

AT5

De meest talentvolle meiden van Amsterdam mogen meedoen aan de trainingen. Nieuw talent is zeer welkom bij de club. Het eerste damesteam werd in 2014 voor het laatst kampioen in de Topklasse. In 2018 haalden de vrouwen ook nog de halve finale van de KNVB-beker, waarin PSV te sterk was. Daarna was het gedaan met dit soort grote sportieve successen.

Quote

"Onze ambitie is om in iedere leeftijdscategorie weer op het hoogste niveau te spelen"

Jerry Arens - trainer

Buitenveldert wil met de meidenteams terug naar het hoogste niveau, maar eredivisievoetbal is niet per se het doel. Als de club een groot talent scout, gaat er een telefoontje naar Ajax. De beste meiden kunnen dan doorstromen. En dat werkt ook de andere kant op, legt de trainer uit. "Als ze bij Ajax niet de selectie halen, zijn wij de eerste club bij wie ze kunnen kijken voor het hoogste niveau onder de profs."

AT5

Na drie trainingen kijkt de club welke talenten mogen blijven. Er is nogal een wensenlijstje: 'winnaarsmentaliteit, onverzettelijkheid en een buitengewone techniek', zijn kwaliteiten waar de club naar op zoek is. Daar krijgen de meiden professionele begeleiding voor terug. De talentenfabriek zou de meiden naar een hoger niveau moeten tillen. Buitenveldert wil komend seizoen met zes selectieteams aan de competitie beginnen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938