Start van hoofdcontent

Damsko

nl

Damsko aflevering 28: strijd & spijt

11 maart 2024, 18.30 uur · Door Waldy van Geenen

Een huis waarin het kwaad altijd op de loer ligt, een rustgevende wildpluktuin en een autoboot vol herinneringen. Dit zijn de settings voor de nieuwste aflevering van Damsko, en dus ook voor AT5's wekelijkse portie 'mensen kijken'. 

AT5

In de spotlight staat deze keer Lynn Shore. Zij beheert een wildpluktuin in Park Frankendael in Oost. Lynn is ervan overtuigd dat het ieders geboorterecht is om je eten te kunnen wildplukken en om op die manier te genieten van de rijkdom die de natuur ons biedt. Ze leidt ons door haar wildpluktuin en vertelt welke planten helpen tegen buikpijn of een verkoudheid.

In de miniserie 'Kronieken van Rob' is Rob openhartig over een onzichtbare entiteit die volgens hem alles in zijn leven probeert te verstieren. Zelf noemt hij de ongrijpbare kracht 'de Satan'. Hij claimt zelfs ooit een directe aanvaring met hem te hebben gehad in 2016, toen hij per ongeluk zijn eigen huis in brand zette. Rob eindigde met enkele brandwonden in het ziekenhuis, maar houdt voet bij stuk dat hij die nacht het kwaad in de ogen heeft gekeken.  

AT5

In de rubriek 'De Kaart' bekent de Ierse Donal een deel van zijn Ierse identiteit te hebben ingeleverd door Amsterdams. Hoewel hij zichzelf als een echte Ier beschouwt, denkt hij dat hij hier meer kosmopoliet is geworden. Wat hem voorheen volgens hemzelf definieerde als Ier, zoals de rivaliteit met Engelsen, is op de achtergrond komen te staan door contact met mensen van allerlei culturen.

En vanaf de bouwmarkt rijden we deze week mee met Willem. Hij is zijn unieke autoboot aan het opknappen voor de verkoop. Hij heeft prachtige herinneringen aan en in zijn boot, waardoor hij langzaamaan begint te twijfelen of hij hem überhaupt weg wil doen.

Alle afleveringen van Damsko zijn hier terug te zien. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938