Start van hoofdcontent

Het Verkeer

nl

Werk aan woningen Kattenburgerstraat: "Bijna 380 woningen krijgen nieuwe puien"

22 maart 2024, 22.00 uur · Aangepast 22 maart 2024, 22.13 uur · Door AT5 Producties

Deze week in Het Verkeer geen werkzaamheden aan de weg maar aan woningen. De puien aan de Kattenburgerstraat worden vervangen. Door de werkzaamheden wordt het fietspad langs de Kattenburgerstraat op verschillende momenten afgesloten. Werkvoorbereider Martijn van den Nieuwendijk legt uit wat ze aan het doen zijn. 

AT5

Op de Kattenburgerstraat zijn werkzaamheden gestart waarbij bijna 380 woningen nieuwe puien krijgen. "De puien worden vervangen om aan de nieuwe isolatienormen te voldoen", vertelt Van den Nieuwendijk.

Om veilig te kunnen werken moet het fietspad richting de Piet Heinkade op meerdere momenten afgesloten worden. "We plaatsen een steiger om de kozijnen te bevoorraden. Daarvoor hebben we een kraan nodig en die komt op het fietspad te staan", licht Van den Nieuwendijk toe. 

Voorbeeld van een vernieuwde pui - AT5
Quote

"Dit is de snelste weg voor wanneer ik wil sporten en nu moet ik een andere route verzinnen"

Fietser

"Ze hebben nu het fietspad afgezet voor het materiaal voor de steigeropbouw", vertelt een bewoner. "Maar ik heb er niet heel veel last van gehad. Ze zijn heel professioneel." 

Voor een fietser is de afsluiting wél vervelend. "Dit is de snelste weg voor wanneer ik wil sporten en nu moet ik een andere route verzinnen", legt hij uit. "Ik wil mij daar eigenlijk niet mee bezig houden." Een andere fietser heeft minder moeite met het afgesloten fietspad. "Het kan soms irritant zijn. Maar als je ouder bent dan leer je ook rustig te blijven en respect te houden."

AT5

Gevolgen voor het verkeer

Het fietspad van de Kattenburgerstraat kan, indien nodig, afgesloten zijn op werkdagen van 7.00 tot 16.30. "Na werktijd en in de weekenden is het fietspad altijd begaanbaar", vertelt Van den Nieuwendijk. Wanneer het fietspad  is afgesloten worden fietsers omgeleid via de Marinierskade. 

De werkzaamheden duren tot het einde van de zomer dit jaar.

Heb je vragen of suggesties voor de redactie van Het Verkeer, stuur ons dan een mail: [email protected]

Meer informatie over alle werkzaamheden in de stad vind je op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam