Start van hoofdcontent

Noord

nl

Bewakingsbeelden van dader die explosief in trappenhuis Westerduinenstraat liet afgaan

20 maart 2024, 15.35 uur · Aangepast 20 maart 2024, 20.45 uur · Door AT5

De politie heeft bewakingsbeelden gedeeld van de dader die op 19 februari een explosief liet afgaan in het trappenhuis van een pand aan de Westerduinenstraat in Noord. Binnen twee weken vond er drie keer een explosie plaats bij het gebouw. De eerste twee explosies vonden voor het pand plaats, de derde in het trappenhuis voor een deur van een woning. 

AT5

De eerste twee explosies vonden binnen een paar uur tijd plaats op 7 februari voor de deur van het gebouw. De toegangsdeur en meerdere ruiten raakten daardoor beschadigd. Dezelfde dag werden er door burgemeester Halsema camera's geplaatst in de buurt. Toch was het op 19 februari weer raak, deze keer in het trappenhuis van het pand. Het leidde tot het plaatsen van nog meer camera's in de straat. 

Op de beelden die de politie vandaag heeft gedeeld is te zien dat de jonge dader eerst een kijkje neemt in het trappenhuis of er niemand op dat moment aanwezig is. Hij zet daarna zwaar vuurwerk tegen de deur aan en steekt deze af. De dader vlucht vervolgens op een fiets. 

De politie vraagt mensen die de dader herkennen om zich te melden, 'de bewoners van de Westerduinenstraat zijn het inmiddels meer dan beu'. 

Een woordvoerder van de burgemeester laat weten dat het cameratoezicht rond het gebied van de Slootdorpstraat en Wieringerwaardstraat wordt aangescherpt, ondanks dat deze al onder gemeentelijk cameratoezicht vallen. Zo zal er een extra camera worden geplaatst. "Dit vanwege de reeks geweldsincidenten die zich in een kort tijdsbestek hebben voorgedaan en de vrees voor herhaling van openbare ordeverstoringen in deze gebieden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938