Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Seizoenkaarthouders Ajax betalen komend seizoen 5 procent meer vanwege inflatie

27 maart 2024, 14.24 uur · Aangepast 27 maart 2024, 14.42 uur
Door AT5 · Foto: Sammie van den Broek/ AT5

Wie een seizoenskaart bij Ajax heeft, kan 'm vanaf vandaag alweer verlengen voor volgend seizoen. Ondanks dat de club nog midden in een legendarisch slecht seizoen zit, is een stoeltje in de Johan Cruijff Arena volgend seizoen wel duurder. "De prijs van je kaart is met een indexatie van 5 procent licht gestegen. Dit is mede gebaseerd op de gestegen inflatie", schrijft Ajax aan de seizoenkaarthouders.

Seizoenskaarten zijn de laatste jaren zeer gewild bij Ajax. De afgelopen seizoenen bleek de vraag van fans telkens hoger dan het aanbod. 

Gewild

Hoewel Ajax aan het slechtste seizoen in decennia bezig is, blijven thuiswedstrijden onverminderd populair. Dit seizoen zijn bijna alle duels in de Arena uitverkocht. Ook de seizoenskaarten voor volgend seizoen zijn zeer gewild. Zo worden er vandaag op X veel oproepen geplaatst waarin mensen die niet willen verlengen gevraagd wordt hun seizoenskaart af te staan. 

Dat Ajax alle vertrouwen in een goede verkoop heeft, blijkt uit de hogere prijzen die de club voor een seizoenskaart vraagt. Vergeleken met een jaar eerder gaat het dus om een prijsstijging van 5 procent. Schrale troost: op een shirtje uit de fanshop krijg je als seizoenkaarthouder 10 procent korting.

Verwachtingen

Fans die een kaartje bemachtigen, moeten wel geduldig zijn voor successen. Volgens Alex Kroes, die op 15 maart begon als algemeen directeur bij Ajax, is het op dit moment niet realistisch dat de club volgend jaar al meedoet om de titel.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938