Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ghanese gemeenschap viert Pasen: "Zingen tot onze longen eruit springen"

2 april 2024, 13.05 uur · Aangepast 2 april 2024, 14.27 uur · Door Fleur Kin & Sam Goutbeek

De kerkgemeenschap Presbyterian Church of Ghana in Zuidoost kwam tweede paasdag bij elkaar om de wederopstanding van Jezus Christus te vieren. Urenlang werd er gebeden, gezongen en vooral heel veel gedanst.  

"We danken God", vertelt Francisca Gyamfi, een van de initiatiefnemers. "Dank voor ons leven, het vergeven van onze zonden en dat Hij is opgestaan. We zijn samen opgestaan", voegt ze daaraan toe. Dertien verschillende groepen, van jong tot oud, treden op. "Iedere groep heeft tien minuten om een liedje te zingen en helemaal los te gaan." Pastoor Seth Adzokatse legt uit wat het belang is van de samenkomst: "Hij heeft ons hoop gegeven. Die hoop voelen wij en willen we graag met elkaar en anderen delen."

AT5
Quote

"Ik heb nu hakken aan, maar die gaan straks uit"

FRANCISCA GYAMFI - INITIATIEFNEMER BIJEENKOMST

Tijdens de kerkdienst wordt stilgestaan bij de wederopstanding van Jezus. Maar van stil zitten is absoluut geen sprake. Zodra de muziek wat feestelijker wordt, staan de meeste bezoekers uitbundig te dansen. "We gaan allemaal samen zingen tot onze longen eruit springen. Om God te bedanken voor wat Hij allemaal voor ons heeft gedaan. Ik heb nu hakken aan, maar die gaan straks uit", aldus Gyamfi.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938