Start van hoofdcontent

Metropool

nl

Cursus van 1.500 euro waarmee je sneller sociale huurwoning krijgt: "Trap er niet in"

18 april 2024, 15.26 uur · Aangepast 19 april 2024, 17.58 uur · Door AT5

Cursussen voor 1.500 euro die je zouden moeten leren om sneller aan een sociale huurwoning te komen, ze worden echt aangeboden, schrijft De Telegraaf. Volgens de wethouder, de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties en ook stichting Woon heb je er alleen helemaal niets aan.

AT5

'Beste woningzoekende, zoekt u met spoed een sociale huurwoning? Stop dan met zoeken!' Het is te lezen op Destapnaarhuren.nl, een website die een cursus aanbiedt waarbij deelnemers beloofd wordt dat ze, met een paar slimme trucjes, sneller dan de rest aan een sociale huurwoning kunnen komen.

Zo'n cursus kost je dus 1.500 euro en duurt in totaal twee uur. Wat er in die tijd allemaal aan je verteld wordt, moet strikt geheim blijven. Destapnaarhuren meldt in haar algemene voorwaarden dat cursisten die daar iets over delen een boete van 250.000 euro moeten betalen.

'Misbruik'

Misbruik maken van de situatie, noemt de Amsterdamse Federatie van Woningcorporatie (AFWC) het. Daar sluit Stichting Woon zich bij aan: "Wanhopige en soms kwetsbare woningzoekenden wordt voor heel veel geld een betaalbare huurwoning belooft, maar dat kan dit bedrijf niet waarmaken" zegt woordvoerder Gert-Jan Bakker tegenover de krant. "Trap er niet in" waarschuwt Bakker op X.

Ook wethouder Zita Pels (Volkshuisvesting) benadrukt in De Telegraaf dat je met een cursus niet eerder aan een sociale huurwoning komt.

Een garantie op een woning wil de aanbieder van de cursus zelf ook niet geven. Tegenover De Telegraaf zegt iemand van de organisatie dat dat ligt aan de 'inspanning' die de cursist levert: "Hier hebben wij geen invloed op."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938