Start van hoofdcontent

Zuidasdok

nl

Nog steeds geen oplossing voor tekort Zuidasdok

16 mei 2024, 22.20 uur · Aangepast 16 mei 2024, 23.27 uur · Door AT5

Er is nog steeds een tekort van 600 tot 800 miljoen euro voor het project Zuidasdok. Dat blijkt uit een vandaag verstuurde rapportage. 

AT5

Het project zou steeds meer de gevolgen merken van hoge inflatie. "Wat terugkomt in hogere prijzen voor bouwmaterialen en energie, en onzekere marktomstandigheden", staat er in de rapportage. 

Ook stellen aannemers zich kritischer op te opzichte van grote projecten en zijn ze minder bereid de grote risico's te nemen. Verder leidt krapte op de arbeidsmarkt tot extra krapte. " Deze onzekere 
omstandigheden zullen nog aanhouden en zijn bepalend voor het hoge risicoprofiel van Zuidasdok met grote onzekerheden voor planning en kosten."

De prognose is nu dat het project 4,7 miljard kost. Minsister Harbers liet eerder weten dat er 'moeilijke keuzes' gemaakt moeten worden om geld te besparen, welke keuzes dat zijn moet voor de zomer blijken. In het vandaag verschenen hoofdlijnenakkoord van de landelijke coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB wordt het project in ieder geval niet genoemd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938