Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte aanslag Parnassusweg gepakt

23 januari 2012, 13.53 uur · Aangepast 25 januari 2012, 12.40 uur

De politie heeft ruim twee weken geleden een verdachte opgepakt van de granaataanslag op de rechtbank aan de Parnassusweg.

Dit bevestigt het OM maandag naar aanleiding van een bericht in Het Parool. De verdachte, de 24-jarige Y.M. uit de Diamantbuurt, zou al op 6 januari zijn opgepakt. In het belang van het onderzoek naar de aanslag op het gerechtsgehouw zou de arrestatie echter stil zijn gehouden.

De man wordt verdacht van meerdere strafbare feiten, maar daarover kon het OM verder niets zeggen. De verdachte zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij is afgesloten van de buitenwereld en alleen contact mag hebben met zijn advocaat en politie en justitie. Volgens Het Parool gaat het om een schietpartij in december in De Pijp, bedreiging van een portier en vuurwapenbezit.

De rechtbank aan de Parnassusweg werd in de vroege ochtend van 21 september getroffen door een professionele raket. De politie bracht de zaak op 3 januari onder de aandacht in Opsporing Verzocht.

Eind december vonden duikers van de Defensie Duikgroep in het water langs de Stadionkade een granaatwerper gevonden die vermoedelijk bij de aanslag is gebruikt.