Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bouterse schenkt geld aan Kwakoe

15 augustus 2012, 12.55 uur · Aangepast 18 augustus 2012, 13.30 uur

De Surinaamse president Desi Bouterse heeft het noodlijdende festival Kwakoe een flinke financiële injectie toegezegd.

Dit meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd woensdag. Volgens de krant gaat het om een bedrag in de orde van grote van 50.000 euro. Directeur Eugène van der San van het Kabinet van de President bevestigt de schenking in de krant.

'Het staatshoofd was gelijk te vinden voor het voorstel. In moeilijke tijden heeft de diaspora ons ondersteund en nu doet de president iets terug voor de diaspora', stelt Van der San. Ook het bedrag van om en nabij de 50.000 euro wordt door Van der San bevestigd.

Bouterse kwam met het geld over de brug nadat tentverhuurder Witte Tenten maandag aangaf het Kwakoefestival vroegtijdig te willen afbreken. Dit na een financieel conflict tussen Witte Tenten en organisator Kofoe.

Een kort geding dat vervolgens werd aangespannen tegen Witte Tenten ging op het laatste moment niet door, omdat de standhouders, Witte Tenten en Kofoe dinsdag tóch weer met elkaar om tafel gingen. Bij deze gesprekken trad de oud-president van Suriname, Jules Wijdenbosch, op als mediator.

Uiterlijk woensdagmiddag wordt bekend of de onderhandelingen resultaat op hebben geleverd.

Er is natuurlijk de nodige kritiek op de donatie. 'Bloedgeld van veroordeelde drugscrimineel! Schandelijk!', reageerde raadslid Gerolf Bouwmeester van D66 woensdagmiddag.