Start van hoofdcontent

Stad

nl

Honderden terrassen zijn uitgebreid, en hier vind je ze

24 juni 2020, 10.18 uur · Aangepast 24 juni 2020, 12.56 uur · Door Redactie

Tijdens de hittegolf de komende dagen is een drankje in de stad natuurlijk de ultieme verfrissing. De gemeente heeft inmiddels honderden horecaondernemers toestemming gegeven om hun terrassen uit te breiden. Op een speciale terrassenkaart kun je precies zien waar de 'grote' terrassen zich bevinden. Het grote terras op de Nieuwmarkt is overigens nog steeds niet rond.

Petra Dinescu

Terrassenkaart

Op de terrassenkaart vind je naast de exacte locaties ook de openingstijden, en als je doorklikt vind je de terrastekeningen die de horecaondernemers bij de gemeente hebben ingediend. 

Aantal aanvragen

De gemeente mocht ruim 1100 aanvragen van Amsterdamse horecaondernemers beoordelen, waaronder 981 voor terrasuitbreidingen. Driekwart van de aanvragen is inmiddels goedgekeurd en daarvan staan er tot nu toe 100 op de kaart. Voorlopig zullen er nog elke dag terrassen aan worden toegevoegd.

Afstemmen met de buurt

Voordat de ondernemers de plannen indienen, moeten ze deze voorleggen aan de buurtbewoners. Daarnaast is een eis van de gemeente dat er rondom het terras voldoende ruimte voor voetgangers moet zijn om elkaar op anderhalve meter afstand te passeren.

Bij overlast vraagt de gemeente de buurtbewoners eerst met de horecaondernemer in gesprek te gaan. Als dat niet helpt kunnen ze een melding doen bij de gemeente en wordt er wanneer nodig gehandhaafd.

Nieuwmarkt

Eén van de bekendste plannen voor een terrasuitbreiding, die op de Nieuwmarkt, is nog niet gerealiseerd. Het originele idee, waarbij er een groot gezamenlijk terras zou komen voor ondernemers rond het plein en ondernemers aan de Zeedijk, is niet goedgekeurd. Er is inmiddels een nieuw plan ingediend. Een woordvoerder van stadsdeel Centrum laat weten dat het stadsdeel zich daar begin volgende week over buigt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938