Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bloemenboot gaat varen om overledenen in coronatijd te herdenken

2 juli 2020, 10.40 uur
Door Redactie · Foto: AT5

Vanaf zaterdag gaat er een boot door de stad varen als eerbetoon aan de overledenen in de afgelopen maanden en om nabestaanden een hart onder de riem te steken. De boot, Hart van Troost, is bedoeld voor de mensen die door corona onder soms heel moeilijke omstandigheden afscheid hebben moeten nemen van hun dierbaren, wat rouwen extra moeilijk maakt.

 Nabestaanden kunnen een bloem met een persoonlijke boodschap achterlaten voor de persoon die zij missen. ’s Avonds wordt de boot verlicht met honderden LED-lampjes. Van 4 tot en met 11 juli zal de boot  van 16 uur tot middernacht door de stad varen. Op zondag 12 juli door de buurgemeenten Diemen en Weesp.

Quote

'Het is bijna niet voor te stellen hoe moeilijk het is om een dierbare te verliezen en geen goed afscheid te kunnen nemen'

femke halsema, burgemeester

Burgemeester Halsema legt zaterdagmiddag, aan het begin van de tocht, met een aantal nabestaanden een bloem op de boot.

'Het is voor velen een hele nare periode geweest. Het is bijna niet voor te stellen hoe moeilijk het is om een dierbare te verliezen en geen goed afscheid te kunnen nemen. Voor alle overledenen en hun nabestaanden laten we het Hart van Troost rondvaren. We nodigen iedereen die een dierbare verloren is uit een bloem aan te vragen.'

De vaste, lange route van de boot door Amsterdam is vanaf zaterdagmiddag live te volgen op: www.hartvantroost.nl.

Nabestaanden kunnen op deze site tot en met 10 juli gratis een bloem aanvragen. Deze wordt de dag erna op de boot gelegd. De bloem kan bestemd zijn voor iemand die is overleden aan corona, maar dat hoeft niet. Het Hart van Troost vaart ter nagedachtenis aan alle overledenen in deze moeilijke tijd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938