Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Stadsbestuur wil blauwe zones in Osdorp, Slotervaart en Sloten behouden

2 juli 2020, 21.59 uur · Aangepast 2 juli 2020, 22.12 uur · Door Redactie

De parkeerdruk in Geuzenveld is zo hoog dat het stadsbestuur daar betaald parkeren wil invoeren. In andere delen van Nieuw-West wil de gemeente, tegen het advies van het stadsdeel in, bestaande blauwe zones juist behouden.

Vorig jaar haalde het stadsdeel de woede van flink wat inwoners op de hals, toen het voorstelde om in een groot deel van Nieuw-West betaald parkeren in te voeren. Een meerderheid van de stadsdeelcommissie stemde tegen de plannen. Wethouder Sharon Dijksma (Verkeer en Vervoer) komt na onderzoek met een gewijzigd voorstel.

Parkeerdruk zeer hoog

Uit het onderzoek blijkt dat de parkeerdruk in Geuzenveld hoog tot zeer hoog is. Met name in de buurt van de Ruys de Beerenbrouckstraat is de bruto parkeerdruk ver boven de 100 procent, maar ook in de omliggende buurten is de parkeerdruk overwegend hoger dan 90 procent. Gevolg is dat veel auto's staan foutgeparkeerd, aldus de wethouder.

Ook wil de gemeente met het betaald parkeren voorkomen dat door de bouw van nieuwe woningen in Geuzenveld er ook meer auto's bijkomen. Daarbij denk de wethouder dat de kans op een 'waterbedeffect', waarbij er geparkeerd in nabijgelegen wijken, beperkt blijft. Dit omdat het gebied niet grenst aan andere woonbuurten, maar aan sportvelden, de Brettenzone, de Sloterplas en Slotermeer waar een blauwe zone van kracht is.

Voorstel betaald parkeren Nieuw-West

Blauwe zones behouden

In Osdorp, Slotervaart en Sloten/Riekerpolder wijkt Dijksma af van het advies van het stadsdeelbestuur. Ze wil daar dat de blauwe zones vooralsnog in stand blijven. Dit omdat de nadruk nu vooral ligt op de
buurten waar acute parkeerproblematiek geconstateerd is. Ook worden in de gebieden ten zuiden en westen van de Sloterplas geen wijzigingen voorgesteld, omdat de parkeerdruk daar veelal onder de 90 procent is.

Dijksma is met het stadsdeelbestuur overeengekomen dat in Osdorp, Slotervaart, Sloten en Riekerpolder de parkeerdruk nauwgezet wordt gemonitord. In dat geval kan het betaald parkeren alsnog worden uitgebreid. Het nieuwe voorstel ligt na het zomerreces open ter inspraak, daarna neemt de gemeente raad een besluit.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938