Start van hoofdcontent

Stad

nl

Extra toezichthouders deelden in één week 300 boetes uit aan afvaldumpers

22 juli 2020, 11.40 uur · Door Redactie

Speciaal ingehuurde toezichthouders hebben in een week tijd 300 boetes uitgedeeld aan Amsterdammers die hun afval niet op de juiste manier aanboden. Met de extra controles wil de gemeente de puinhopen naast afvalcontainers en op andere plekken in de stad het hoofd bieden. Sinds de coronacrisis is de Amsterdamse 'afvalberg' enorm gegroeid.

Jarno Grob/AT5

30 procent meer grof vuil en enorme bergen aan karton van online bestelde pakketjes: de gemeentelijke afvaldienst heeft de afgelopen maanden de handen vol gehad aan 'coronaklussers' en mensen die besloten een grote schoonmaak te houden, toen ze toch gedwongen thuis zaten.

Maatregelen tegen afval

Begin deze maand schreef verantwoordelijk wethouder Laurens Ivens (SP) daarom een brief aan de gemeenteraad: het moest anders. Hij besloot dat vuilniswagens vaker langskomen op probleemlocaties en een publiekscampagne moet Amsterdammers 'opvoeden' en afvaldumping voorkomen.

Het inhuren van veertien extra toezichthouders was ook nodig, omdat de handhavers die al in dienst bij de gemeente zijn bijna allemaal ingezet worden om toe te zien op de naleving van de coronaregels, zo schrijft De Telegraaf.

De wethouder ging gisteren met twee toezichthouders op pad om afvaldumpers te beboeten: 'De vraag is: hoe lang wil je doorgaan met het extra rekeningen neerleggen bij de Amsterdammers? Ik wil dat liever niet en vind het fijn idee dat we extra kosten ook neerleggen bij de mensen die dit veroorzaken.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938