Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Duizenden handtekeningen voor behoud Amsterdamse Bostheater

8 september 2020, 12.40 uur · Aangepast 8 september 2020, 15.14 uur · Door Redactie

De petitie van het Amsterdamse Bostheater is binnen een week al duizenden keren ondertekend. Bij schrijven van dit artikel staat te teller op bijna 13.000

Vorige maand werd de subsidiepot van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) verdeeld en greep het Bostheater mis. En dat was, zeker in deze coronatijd, een enorme domper. Het doek dreigt hierdoor na 36 jaar te vallen voor het openluchttheater.

In een reguliere zomer trekt het Bostheater ruim 60.000 bezoekers. Na de uitbraak van het coronavirus heeft het theater met een aangepaste programmering in twee maanden tijd 140 voorstellingen en concerten gepresenteerd die door ruim 13.500 bezoekers werden bezocht. 

Regisseur Ivo van Hove, astronaut André Kuipers en bekende artiesten die regelmatig optreden in het Bostheater, zoals Ellen ten Damme en Huub van der Lubbe, hebben de petitie ondertekend en roepen het publiek op om dit ook te doen.

Het doel van de petitie is om cultuurwethouder Meliani en hele gemeenteraad op te roepen om met een oplossing te komen om het Bostheater te redden. Volgende week dinsdag overhandigt het theater de petitie aan Meliani. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938