Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aantal nieuwe besmettingen afgelopen week in alle stadsdelen 30% omlaag

11 november 2020, 12.00 uur · Aangepast 11 november 2020, 15.52 uur · Door Redactie

Amsterdam lijkt langzaam maar zeker over de piek van de tweede coronagolf heen te zijn. Uit cijfers van de GGD blijkt dat in de afgelopen week 2341 nieuwe coronabesmettingen bijkwamen en dat zijn er ruim duizend minder dan een week eerder, een daling van 32 procent.

Verder blijkt uit de cijfers dat de daling stadsbreed is. In alle stadsdelen neemt het aantal nieuwe besmettingen af. Nieuw-West is relatief gezien niet meer de grootste besmettingshaard van de stad. Met 389 nieuwe besmettingen per honderdduizend inwoners is dat nu Noord. In absolute aantallen werden de minste nieuwe coronabesmettingen gemeld in de stadsdelen Centrum (150) en Zuidoost (261).

Minder testen

Niet alleen het aantal vastgestelde besmettingen ging afgelopen week flink omlaag. Ook werden er veel minder coronatesten afgenomen dan een week eerder. Twee weken terug waren dat er nog 17.122, vorige week werden er 13.318 testen uitgevoerd.

GGD Amsterdam
Sinds eind vorige maand kampt de GGD in de stad met overcapaciteit wat betreft het aantal coronatesten dat uitgevoerd kan worden in de stad. Die capaciteit werd flink uitgebreid. Yvonne van Duijnhoven, hoofd infectieziekten bij de GGD Amsterdam, riep Amsterdammers op om zich vooral wel te laten testen wanneer zij milde klachten hebben.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938