Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente beloont dit jaar de leukste 'veilige' oud en nieuw feestjes

7 december 2020, 13.00 uur · Aangepast 7 december 2020, 15.26 uur · Door Redactie

De gemeente Amsterdam lanceert vandaag de #OudEnNieuwChallenge: een creatieve competitie tussen de leukste initiatieven voor een coronabestendige en vuurwerkvrije oudejaarsavond. De beloning loopt op tot een bedrag van 1.500 euro.

What Design Can Do

Grote gezelschappen, volle feestzalen, sierpijlen of andere knallers zitten er deze jaarwisseling niet in. Door de coronamaatregelen en het vuurwerkverbod zullen we het oudejaarsfeest dit jaar anders moeten vieren. Hoe? Dat is aan de Amsterdammer. De gemeente Amsterdam en designplatform What Design Can Do dagen bewoners uit om leuke, creatieve ideeën voor een veilige nieuwjaarsviering in te dienen. Dat houdt in: coronaproof én vuurwerkvrij.

Quote

Met deze challenge willen we jonge Amsterdammers uitdagen hun creativiteit in te zetten voor een feestelijk, gezellig, coronaproof en vuurwerkvrij oud en nieuw

burgemeester femke halsema

Iedere week tot aan 31 december wordt een selectie van 5 winnaars bekendgemaakt. Die worden door de gemeente in het zonnetje gezet, en met een geldbedrag ondersteund. Geselecteerde initiatieven kunnen een budget krijgen tot wel €1.500 om de concepten tot werkelijkheid te brengen. Alle ideeën, groot of klein, zijn welkom: met vrienden of familie thuis, op het balkon met de buren, of online. Zolang ze maar aan de regels voldoen.

De gemeente wil hiermee stimuleren om te kijken naar wat er ondanks de restricties wél kan. Door middel van de hashtags #oudennieuwchallenge en #creatiefvuurwerk  op Instagram kunnen de ideeën ingezonden worden. De actie loopt tot 31 december.

📋 Doe mee aan het AT5-panel

Heb jij ook een mening over de stad? Via het AT5-panel kan iedere Amsterdammer meedenken over actuele kwesties. Klik hier om je aan te melden. En hier lees je meer over het AT5-panel. Deze productie is tot stand gekomen met hulp van het SvdJ