Start van hoofdcontent

Stad

nl

Maar liefst 160 sprekers bij inspreekavond over windmolens

11 januari 2021, 14.36 uur · Aangepast 11 januari 2021, 15.03 uur · Door Redactie

Er zijn plannen voor windmolens in en rond Amsterdam en dat dat leeft bij omwonenden is wel duidelijk. Maar liefst 160 mensen hebben zich aangemeld om morgenavond iets te zeggen tijdens een inspreekavond over de aanleg van de windmolens, dat laat gemeente weten aan AT5. Wat al die 160 insprekers precies willen zeggen is nog niet duidelijk, maar alles wijst erop dat het overgrote merendeel van die mensen tegen de komst van de windmolens in hun omgeving is. 

Vorige week was er een protest op IJburg van bewoners die niet blij zijn met de plannen voor een aantal windmolens in het IJmeer. Ze vrezen onder meer voor geluidsoverlast en gezondheidsschade. 

Meer dan zesduizend bewoners hebben inmiddels een petitie ondertekend om de windturbines elders te laten plaatsen. Vanmiddag verzamelde een groot deel van de tegenstanders zich op de Bert Haanstrakade. 

'Je krijgt dus al de herrie van de windmolens, dat komt allemaal hier naartoe', vertelt een bewoner. 'Dat gaat dag en nacht door. 's Nachts gaat het harder waaien dan overdag. Mensen kunnen er niet van slapen en worden er gewoon hartstikke gek van.' 

160 keer 3 minuten inspreektijd is 8 uur

De inspreekavond gaat niet alleen over de komst van windmolens op IJburg, maar op de planning van alle turbines in heel Amsterdam. Insprekers krijgen normaal gesproken drie minuten de tijd. Dit zou betekenen dat er morgenavond 480 minuten (8 uur) ingesproken gaat worden. De gemeente laat weten 'dat daar waarschijnlijk wel iets aan gedaan gaat worden'. 

De inspreekavond bij de raadscommissie FED (Financiën, Economische Zaken en Duurzaamheid)kun je dinsdagavond volgen via deze link en begint om 19.30 uur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938