Start van hoofdcontent

Stad

nl

Horeca mag ook komende zomer terrassen uitbreiden

18 februari 2021, 18.02 uur · Door Redactie

Horecaondernemers krijgen ook komende zomerseizoen extra ruimte voor hun terras. Hoewel de horeca voorlopig nog dicht is, worden de vergunningen voor de zomer alvast verlengd. Dit moet ervoor zorgen dat ondernemers en bezoekers, zodra het weer kan, veilig gebruik kunnen maken van de terrassen.

Petra Dinescu

Na de eerste lockdown besloot de gemeente afgelopen 1 juni dat terrassen op stoepen en pleinen verruimd mochten worden. De horeca kreeg in deze coronatijd meer ruimte om aan de verplichte 1,5 meter afstand te voldoen. Ruim twaalfhonderd ondernemers maakten gebruik van de mogelijkheid en kregen een tijdelijke vergunning.

De beleidsregels zijn op een paar punten gewijzigd. Zo kan de gemeente tussentijds verleende toestemmingen voor extra terrasruimte intrekken. Op sommige plekken bleek het afgelopen zomer te druk in de openbare ruimte, waardoor er volgens de gemeente geen sprake meer was van verantwoorde extra terrassen.

De verruiming van de zomerterrassen is geldig voor het zomerterrasseizoen 2021, wat loopt van 1 maart tot en met 31 oktober. De gemeente benadrukt dat het gaat om een tijdelijke regeling. Ondernemers die al een tijdelijke vergunning voor uitbreiding van hun terras hebben, hoeven niet opnieuw een aanvraag in te dienen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938