Stad

NL
V

Vanavond persconferentie Rutte en De Jonge over middelbare scholen en kappers

23 februari 2021, 07.02 uur · Aangepast 23 februari 2021, 07.28 uur · Door Redactie

Vanavond houden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge opnieuw een persconferentie over de coronamaatregelen. Naar verwachting zullen ze vertellen dat de middelbare scholen deels open mogen en dat de kappers weer aan de slag kunnen. 

Dat werd dit weekend, na overleg in het Catshuis, al gelekt. Ook zou het kabinet nadenken over meer versoepelingen voor jongeren, waardoor zij bijvoorbeeld samen kunnen sporten.

De avondklok zal blijven. Rutte zei in eerste instantie dat deze maatregel als eerste afgeschaft zou worden, maar nu is de redenatie dat de werking van de avondklok ervoor zorgt dat er versoepelingen plaats kunnen vinden. Het zou namelijk, samen met de regel om maximaal een bezoeker in huis te ontvangen, zorgen voor zo'n tien procent minder besmettingen.  

Tijdens verschillende zittingen van het Gerechtshof bleek vorige week al dat de Staat veel waarde hecht aan de avondklok. De zorgen over de nieuwe varianten van het coronavirus, zoals de Britse variant, zijn nog steeds groot. RIVM-directeur Jaap van Dissel zei tijdens een van de zittingen dat Nederland zich in een 'zeer fragiele situatie' bevindt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938