Start van hoofdcontent

Stad

nl

Barry gooit zijn terras open op de Nieuwmarkt: "Dan maar een boete"

2 maart 2021, 10.11 uur · Aangepast 2 maart 2021, 11.59 uur · Door Redactie

Op het terras van café Del Mondo op de  Nieuwmarkt kun je vandaag wel gewoon een biertje of een kop koffie bestellen in. Uitbater Barry van den Berg neemt de boete die hij kan krijgen voor lief. "Ik steek mijn nek uit en heb al zoveel geld verloren, die boete maakt ook geen verschil meer", aldus Barry die vanmorgen vroeg de stoelen op zijn terras neerzette.

AT5

Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amsterdam heeft vorige week al duidelijk gemaakt niet mee te doen aan de protestactie van vandaag. De branchevereniging wil dat er een regeling komt voor alle horeca, dus ook de kroegen en clubs die geen terras hebben. 

Vroeg uit de veren

Al om acht uur was de ploeg van café Del Mondo druk in de weer om het terras in gereedheid te brengen. Er werd geveegd en het stoffige meubilair kreeg een flinke poetsbeurt. De weergoden lijken te sympathiseren met de actie, het belooft een zonnige dag te worden. Toch zal de openstelling op de Nieuwmarkt naar verwachting niet lang duren. Minister Grapperhaus van Justitie heeft al aangekondigd dat er gewoon gehandhaafd zal worden en dat betekent dat er bekeuringen kunnen worden uit geschreven. De boete voor de illegale openstelling kan oplopen tot enkele duizenden euro's.

AT5

Juridische bijstand

Om zo lang mogelijk open te kunnen blijven heeft Van den Berg van café Del Mondo zich verzekerd van de bijstand van een aantal stevige juristen. "Ik verwacht dat er al snel politie zal zijn en dat ik eerst een waarschuwing krijg en daarna een boete, maar we zullen wel zien, de koffie staat klaar", aldus de strijdbare caféhouder.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938