Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vanavond persconferentie: restaurants en musea waarschijnlijk 5 juni al open

28 mei 2021, 07.00 uur · Aangepast 28 mei 2021, 20.01 uur · Door Redactie

Demissionair premier Rutte en minister van Volksgezondheid De Jonge geven vanavond om 19.00 uur opnieuw een corona-persconferentie. Daarin zullen ze bekendmaken dat de volgende ronde van versoepelingen versneld van start kan gaan. 

Er wordt vandaag nog over vergaderd in het kabinet, maar het lijkt al vast te staan dat restaurants en hoogstwaarschijnlijk cafés vanaf 5 juni weer (beperkt) gasten binnen mogen ontvangen. Eerder werd nog uitgegaan van 9 juni. De precieze details waaronder de versoepelingen kunnen plaatsvinden worden vanavond bekend.

Waarschijnlijk zullen er maximaal 30 gasten naar binnen mogen, en gaat er een reserveringsplicht gelden met vaste zitplaatsen, meldt de NOS. Ook musea en andere culturele instellingen krijgen hoogstwaarschijnlijk te horen dat ze hun deuren weer mogen openen, wel onder de voorwaarde dat bezoekers een tijdslot boeken.

Daarnaast wordt er gekeken naar het verruimen van het maximaal aantal bezoekers dat thuis ontvangen mag worden en het maximaal aantal mensen dat zich buiten mag verzamelen. Beiden zouden van twee personen naar vier gaan. 

Gunstige besmettingscijfers

Volgens demissionair minister De Jonge 'staan alle seinen op groen' omdat het aantal besmettingen flink afneemt, en er ook in de ziekenhuizen weer wat lucht komt. Zo maakte het Amsterdam UMC gisteren bekend dat het ziekenhuis één van de drie covid-afdelingen kan sluiten. 

De persconferentie is om 19.00 uur live te zien op AT5.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938