Start van hoofdcontent

Stad

nl

Volgend jaar komt de pont Sporenburg-Sluisbuurt: "Daar gaat onze rust"

4 juni 2021, 18.34 uur · Aangepast 4 juni 2021, 18.50 uur · Door Frederieke Weel

Vanaf het Oostelijk Havengebied naar het Zeeburgereiland? Vanaf de zomer van 2022 hoef je niet meer om te fietsen via de Amsterdamsebrug. De Sluisbuurt, momenteel nog in aanbouw, wordt via een nieuwe pont verbonden met Sporenburg, een van de eilanden in het Oostelijk Havengebied.

AT5

De tijdelijke pontverbinding zal zeven jaar op en neer varen, daarna wordt een definitieve beslissing gemaakt. De gemeente onderzocht acht verschillende locaties voor de pont om aan te meren en gisteren besloot het College van B en W dat Sluisbuurt - Kop Sporenburg de meest geschikte variant is. 

Quote

"Er wordt hier veel gesupt, gekanood en gezeild. Als er straks een pont komt, help je dat om zeep"

bewoner sporenburg

Veel bewoners van Sporenburg zijn teleurgesteld in de beslissing. "We zitten hier aan het einde van het eiland," vertelt een buurtbewoner. "Het is hier super rustig. Dat verandert straks als dit een doorgaande weg naar de pont wordt."

Een andere bewoner baalt ook: "Er wordt hier veel gesupt, gekanood en gezeild. Als er straks een pont komt, help je dat om zeep."

Quote

"Ik vind die pont eigenlijk wel chill"

bewoner sporenburg

De Sluisbuurt moet straks huisvesting bieden aan ruim 12.000 mensen. Voor fietsend Zeeburg is de enige verbinding naar het centrum momenteel de Amsterdamsebrug.

Naast de zorgen over de veiligheid, zijn er ook positieve geluiden in de buurt:  "Ik vind het eigenlijk wel chill," vertelt een buurtbewoner. "Nu moet je heel vaak omfietsen en straks kan je rechtstreeks naar de overkant."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938