Stad

NL
V

Metroverkeer opnieuw tijdelijk stilgelegd na storing verkeersleidingsysteem

10 juni 2021, 07.21 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het metroverkeer is gisteravond opnieuw tijdelijk stilgelegd na een storing aan het verkeersleidingsysteem. De metro's stonden door de verstoring een kwartier stil.

Marciano Larijn

De verstoring ontstond rond 23.30 uur. Alle metro's op de lijnen werden stilgezet en gingen terug naar de perrons waar reizigers konden uitstappen. Rond 23.45 uur meldde het GVB op Twitter dat de lijnen weer gingen rijden.

Storingen

De laatste weken moest het gehele metronetwerk al verschillende keren worden platgelegd, nadat er een storing ontstond in het nieuwe treinbeveiligingssysteem Communication Based Train Control (CBTC). Het GVB wil langzaamaan overgaan op dit nieuwe systeem en test daarom op diverse dagen in de week of het systeem naar behoren werkt.

Het nieuwe systeem wordt geplaagd door bugs, waardoor de systemen van de verkeersleiding soms vastlopen. Op zo'n moment worden de metro's stilgezet en het systeem herstart. Meestal kunnen de metro's dan daarna verder rijden.

Augustus

Wethouder Egbert de Vries verwacht dat het nieuwe systeem in augustus goed genoeg werkt om er helemaal op over te gaan. Met CBTC kunnen metro's veilig op korte afstand van elkaar rijden en zou er in de toekomst zelfs zonder bestuurder gereden kunnen worden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938