Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Het EK nog in volle gang, maar Ajax traint alweer voor het nieuwe seizoen

25 juni 2021, 12.22 uur · Aangepast 25 juni 2021, 16.45 uur
Door Stephan Brandhorst · Foto: Jarno Grob/AT5

Het EK voetbal is pas net echt op gang en Ajax begint alweer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de komende weken staan onder andere twee trainingskampen op het programma, ook zijn er al twee oefenwedstrijden bekend. 

Alle niet-internationals melden zich vandaag voor het eerst op sportpark de Toekomst. Morgen vindt de eerste training plaats, die is achter gesloten deuren. 

De Lutte

Voordat Ajax eind juli naar Oostenrijk zal afreizen is de ploeg van Erik ten Hag vanaf maandag 5 juli in De Lutte. Een nostalgische plek waar Ajax sinds 1973 komt om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Onder Peter Bosz werd het Twentse dorpje even genegeerd als uitvalsbasis, maar in 2019 vond Eril ten Hag er de perfecte plek om zijn ploeg op scherp te zetten. Ajax zal tijdens deze trainingsweek, waar alleen niet-internationals aanwezig zullen zijn, twee oefenwedstrijden afwerken, wie de tegenstanders zijn is nog onduidelijk. 

Bayern München

Een week na de terugkeer uit De Lutte staat er een oefenwedstrijd op het programma. In Brussel is om 19.30 uur RSC Anderlecht de tegenstander. Op zaterdag 24 juli treft Ajax een tegenstander uit het dichtbije verleden. In de Allianz Arena speelt de ploeg van Ten Hag om 16.30 uur tegen Bayern München.

Meteen na deze ontmoeting reist Ajax, met een naar verwachting complete selectie, af naar het Oostenrijkse Bramberg waar de tweede trainingsweek van start zal gaan. Tijdens het verblijf, dat tot en met 30 juli duurt, zal Ajax naar verwachting ook een oefenwedstrijd spelen. 

Eind juni 2018 werkt Ajax een trainingskamp af in Klosterpforte, Marienfeld - Jarno Grob/AT5

Transfers

De grote vraag in Oostenrijk zal zijn hoe de selectie van Ajax er dan uitziet. Lassina Traore zullen we in ieder geval niet terugzien. De spits bereikte vorige week een akkoord met Shaktar Donetsk. Verder hebben Nico Tagliafico en David Neres de wens uitgesproken om te vertrekken.

Marc Overmars kennende, is hij op de achtergrond bezig met hun vervangers. Waar de directeur al een tijd druk mee is, is de komst van de Ghanees Kamaldeen Sulemana. De linksbuiten van het Deense Nordsjelland zou volgens de Telegraaf gister zijn aangekomen in Amsterdam voor een medische keuring, maar er liggen volgens de krant ook nog Europese kapers op de kust. 

Een iets pikantere transfer zou de komst van Feyenoorder Steven Berghuis zijn. Ajax heeft zich deze week voor de rechtsbuiten gemeld hebben in de Kuip. Berghuis heeft een afkoopclausule van vier miljoen in zijn contract staan, een koopje voor de Amsterdammers. 

Programma

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen is de clash tussen Ajax en PSV in de finale van de Johan Cruijff Schaal, die vindt plaats op zaterdag 7 augustus. Op zaterdag 14 augustus speelt Ajax de eerste competitiewedstrijd van het seizoen om 21.00 uur tegen NEC. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938