Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Halsema hoopt dat Amsterdammers zich ook dit weekend aan de regels houden: "Corona is nog niet weg"

25 juni 2021, 20.21 uur · Aangepast 28 juni 2021, 16.28 uur · Door Flip Linssen

Burgemeester Halsema is blij dat er dit weekend weer volop naar de kroeg gegaan kan worden en dat de nachtclubs weer open kunnen, maar spreekt de hoop uit dat Amsterdammers toch alert blijven. "Ik snap het intense verlangen om weer uit te kunnen en weer helemaal los te kunnen gaan, maar corona is nog steeds niet helemaal weg", aldus Halsema vanavond op AT5

🎧 Luister naar dit programma
Luister je liever naar deze aflevering? Dat kan. Dit programma bieden we, net als andere programma's, aan als audio via Spotify, Deezer, Apple Podcasts of
Google Podcasts.

Dit weekend gaan de versoepelingen in en mogen Amsterdammers weer de kroeg in of een club bezoeken zonder de 1,5 meter in acht te nemen, als ze tenminste een negatieve test kunnen laten zien. 

Maar de start verloopt nog niet helemaal soepel. Zo ontstonden vanmiddag lange rijen bij de testlocaties door technische problemen in het ICT-systeem. En ook de precieze voorwaarden voor toegang en het gebruik van de corona check-app blijven voor verwarring zorgen

Quote

"Als je ziet dat er ergens grote rijen ontstaan, mensen gaan lopen dringen: ga weg" 

burgemeester halsema

Halsema heeft er vertrouwen in dat horeca-eigenaren hun uiterste best zullen doen om alles in goede banen te leiden, maar is er toch niet helemaal gerust op. 

"Daar hebben wij ook wel zorgen over, ook wat dat voor de politie kan betekenen. En dus is het wel zaak dat het ministerie van VWS zorgt dat het heel snel  zo geregeld is dat het voor iedereen helder is", zegt ze in Het Gesprek met de Burgemeester.  "Als dat niet het geval is maak ik me wel zorgen over rijen voor de deur, mensen die gaan dringen, mensen die kwaad en ontevreden zijn omdat er verwachtingen zijn geschapen die niet worden waargemaakt."   

"Ik zou tegen Amsterdammers willen zeggen: neem het zekere voor het onzekere", vervolgt ze. "Als je ziet dat er ergens grote rijen ontstaan, mensen gaan lopen dringen: ga weg." 

Quote

"We rekenen ons niet rijk, we willen nu dat corona voorgoed Nederland uitgaat"

burgemeester halsema

Halsema wil namelijk niet dat de situatie van een jaar geleden zich herhaalt.  "Ik kan mij vorige zomer heel goed herinneren, toen wij eigenlijk de hele zomer doorgewerkt hebben en toch nog geprobeerd hebben mensen op afstand te houden. We rekenen ons niet rijk, we willen nu dat corona voorgoed Nederland uitgaat, en dat we niet te snel te grote stappen zetten waardoor we straks met de gebakken peren zitten."

Kijk hieronder het Gesprek met de Burgemeester:

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938